Interessant:

BBM Music alweer afgeschreven

nieuws 4 april 2013 om 10:36

BBM Music, BlackBerry's muziekdienst, is pas een anderhalf jaar oud, maar BlackBerry gaat de service binnenkort alweer afschrijven.

Dat blijkt uit berichten van BlackBerry aan abonnees op BBM Music, waarin staat dat de dienst vanaf 2 juni 2013 wordt stopgezet. De laatste maand dat de abonnees hoeven te betalen is april: in mei worden liedjes in de BBM Music playlists grijs, waarna ze niet meer te gebruiken zijn. Als alternatief voor BBM Music raadt BlackBerry Rdio aan.

Met BBM Music(geintroduceerd in augustus 2011) was het mogelijk omvoor 5 dollar per maand maandelijks 50 nummers te downloaden. RIM sloot hiertoe contracten af met enkele grote plantenlabels (Universal Music Group, Sony Music Entertainment, Warner Music Group en EMI). Van deze 50 nummers mocht je er maandelijks weer 25 wisselen. De nummers waren ook offline te beluisteren. Omdat de dienst was geintegreerd in BlackBerry Messenger, kon je je muziek-interesses op allerlei manieren met andere gebruikers delen.

In november 2011 kwam BBM Music ook beschikbaar in Nederland voor 4,99 per maand. Het is niet bekend waarom BlackBerry haar muziekdienst alweer zo snel afschrijft.

CrackBerry