Interessant:

Intel Atom Clover Trail+ platform uitgerold

nieuws 28 februari 2013 om 10:23

Intel heeft tijdens het Mobile World Congress in Barcelona een reeks nieuwe mobiele producten en initiatieven aangekondigd. Hieronder is een nieuwe dual-core Atom ('Clover Trail+') platform voor smartphones en Android tablets.

Intels nieuwe Atom-processorplatform (voorheen bekend als 'Clover Trail+') biedt uitstekende prestaties, een laag energieverbruik en een lange batterijlevensduur die vergelijkbaar is met de populairste Android-smartphones. Intel belooft dat "dit product de eigenschappen heeft die klanten verwachten van Intel, zoals hoge prestaties bij het browsen en bij het afspelen van HD-video's, en snel opstarten van Android apps".

De dual-core Intel Atom-processors van het Clover Trail+ platform – de Z2580, Z2560 en Z2520 – zijn beschikbaar in snelheden van maximaal respectievelijk 2,0GHz, 1,6GHz en 1,2GHz. Het geďntegreerde platform bevat ook een Intel Graphics Media Accelerator die dankzij 'boost mode' een snelheid van 533MHz kan behalen. Dit biedt tot drie maal betere grafische prestaties voor spectaculaire 3D-visuals, levensecht gamen en vloeiende 1080p video encoding en decoding met een snelheid van 30 frames per seconde (fps).

Intel Atom Z2580, Clover Trail+ platform
Intel Atom Z2580, Clover Trail+ platform

Het nieuwe platform beschikt ook over geavanceerde functies voor fotografie en video, waaronder ondersteuning voor twee camera's met een primaire camerasensor van maximaal 16 megapixels. Verder is het mogelijk om panoramafoto's te maken, is er een 'burst' mode die 14 foto's per seconde maakt in 8 megapixel-kwaliteit, real-time gezichtsherkenning en ondersteuning voor HDR ('High Dynamic Range') fotografie met bijvoorbeeld de optie om beelden scherper te maken door middel van 'de-ghosting'

Dankzij ondersteuning van WUXGA-schermen met een maximale resolutie van 1.900 x 1.200 pixels is het platform ook geschikt voor Android-tablets met grotere schermen. Verder worden Android 4.2 (Jelly Bean), Intel Wireless Display ('WiDi') technologie, HSPA+ met een maximale snelheid van 42Mbps ondersteund, evenals het nieuwe standaard bestandsformaat UltraViolet Common File Format. Diverse fabrikanten hebben gekozen voor het 'Clover Trail+'-platform voor telefoons en tablets, waaronder Asus, Lenovo en ZTE.

portablegear.nl