Interessant:

Sony Xperia Z officieel aangekondigd

nieuws 8 januari 2013 om 09:55

Sony heeft, zoals verwacht, op de CES 2013 in Las Vegas officieel de Sony Xperia Z aangekondigd. De Xperia Z is het eerste Xperia-model met een  5-inch Full HD 1080p display.

De Sony Xperia Z, die is vervaardigd van de allerbeste materialen, heeft een uniek design met subtiel afgeronde hoeken en gladde, spiegelende oppervlakken aan alle zijden. Hoewel de Xperia Z slechts een dikte heeft van 7,9 mm, is het toestel zeer sterk en duurzaam door het gebruik van gehard glas, een krasbestendige laag op zowel de voor- als achterzijde en het hoogste niveau stof- en waterbestendigheid (IP57) onder premium smartphones. Met een 5-inch Full HD 1080p Reality Display, Android 4.1 Jelly Bean, een Snapdragon S4 Pro quad-core processor, een supersnelle 13-megapixel camera, NFC en 4G/LTE, heeft de Xperia Z alle specificaties die worden verwacht van een premium smartphone. 

Het haarscherpe Reality Display van de Xperia Z, aangedreven door Mobile BRAVIA Engine 2, brengt Sony's jarenlange TV-ervaring naar de smartphone en levert een goede kijkervaring met  scherpte en helderheid. De smartphone deelt eigenschappen met digitale camera's van Sony en bevat Exmor RS for mobile, 's werelds eerste beeldsensor met HDR (High Dynamic Range) video voor smartphones. De HDR-technologie geeft een helder en mooi beeld zelfs tegen een sterke achtergrondverlichting, waardoor gebruikers haarscherpe foto's en video's kunnen vastleggen, ongeacht in welke omgeving.

De Xperia Z bevat tevens een speciale modus voor extra standbytijd van het toestel, hierdoor wordt de standbytijd tot viermaal verlengd. In deze modus worden apps die veel stroom verbruiken automatisch gesloten zodra het scherm is uitgeschakeld en ze weer op te starten wanneer het scherm weer wordt ingeschakeld.

De Sony Xperia Z wordt in eerste instantie geleverd met Android 4.1 (Jelly Bean) en zal kort na haar lancering geüpgraded worden naar 4.2 voor de allernieuwste Android gebruikerservaring. De Xperia Z zal verkrijgbaar zijn in het paars, wit en zwart en heeft een van adviesverkoopprijs € 629,-.

Sony Xperia Z
Sony Xperia Z

portablegear.nl


Gerelateerde producten