Interessant:

BlackBerry Messenger 7: gratis bellen via WiFi

nieuws 15 november 2012 om 09:55

BlackBerry introduceert BlackBerry Messenger 7 (BBM7) met de nieuwe BBM Voice-functionaliteit; daarmee kunnen BlackBerry-gebruikers onderling gratis bellen via WiFi. BBM7 is vooralsnog alleen als beta-versie beschikbaar.

Met BBM Voice is mogelijk direct met andere BlackBerry-gebruikers gratis te bellen via WiFi of om van een BlackBerry Messenger-tekstchatgesprek te wisselen naar bellen en vice versa. Dankzij de split-screenfunctionaliteit kan je ook tegelijkertijd bellen en chatten; dat is handig als je bijvoorbeeld iemand een afbeelding wil sturen terwijl je met die persoon aan het bellen bent. BBM Voice werkt ook via de speakerphone van je BlackBerry.

BlackBerry Messenger 7 met BBM Voice is momenteel alleen als beta-versie beschikbaar; de volledige versie laat nog even op zicht wachten. BlackBerry Messenger 7 werkt nu vanaf BlackBerry OS 6 en hoger; een versie voor BlackBerry OS 5 staat in de planning. RIM meldt nog niets over een versie voor BlackBerry 10 - dat begin 2013 wordt geintroduceerd.

RIM