Interessant:

Eerste Nederlandse legale MP3 dienst vertraagd

nieuws 10 oktober 2003 om 02:17

De lancering van de eerste legale Nederlandse MP3 dienst heeft vertraging opgelopen. Yeahronimo gaat ook nog eens met een kleinere database dan gepland van start. Er is slechts met een muzieklabel een contract gesloten.

Eigenlijk zou Yeahronimo al een tijdje online moeten zijn, maar er zijn maar weinig platenmaatschappijen die hun muziek online willen aanbieden. Vandaar dat Yeahronimo met slechts 50.000 MP3's in de database van start gaat, het zouden er eerst 300.000 worden.

Volgens Yeahronimo is het aantal downloadbare nummers lager, omdat men technische problemen ondervindt bij het rippen en beveiligen van de audiotracks. Het is niet bekend met welke maatschappijen Yeahronimo een contract heeft afgesloten. Grote maatschappijen als BMG, Dino, Universal, Warner en Sony gaven aan niet met Yeahronimo samen te gaan werken.

Yeahronimo gaat de internetter per gedownloaded nummer laten betalen, een euro per nummer. Populaire muziek gaat anderhalve euro kosten. Eenmaal gedownloaded kan de consument de nummers beperkt branden op een CD of overbrengen op een portable MP3 speler.

In de toekomst hoopt Yeahronimo ook met streaming audiodiensten te komen.

Planet Multimedia