Interessant:

Helft van de notebookgebruikers neemt notebook mee naar bed

nieuws 23 oktober 2012 om 09:16

De helft van de notebookgebruikers neemt zijn notebook wel eens mee naar bed. Dat blijkt uit een notebookonderzoek van Ipsos Synovate in opdracht van Samsung onder 1.125 respondenten.

De woonkamer is veruit de meest favoriete plek om op een notebook te werken. Vrouwen geven de voorkeur aan de woonkamer (70%), terwijl mannen naast de woonkamer (60%) ook graag de studeer- of werkkamer (15%) gebruiken om rustig op hun notebook te werken.Uit het onderzoek blijkt ook dat bijna de helft van de 18-34 jarigen zijn of haar notebook wel eens mee naar bed neemt.

De grootste irritatie over notebooks is dat de accu te snel leeg gaat en dat de zin ontbreekt om de lader overal mee naar toe te slepen. Maar liefst 35 procent van de respondenten geeft dit aan als ergernis.Samsungs consumentenonderzoek brengt ook een 'probleem' aan het licht dat - volgens Samsung - "eigenlijk geen probleem is". Bijna de helft (46%) van de Nederlanders blijkt zijn notebook nooit mee naar te buiten nemen, omdat de zon in het scherm reflecteert.

Om zonder alle problemen en ergenissen overal op een notebook te werken adviseert Samsung deSamsung Notebook Series 9.Deze designnotebook weegt slechts 1,16 kilo (13-inch uitvoering) en is zeer dun (12,9 mm) en dus eenvoudig overal mee naar toe te nemen. Daarnaast is dankzij de deSuperBright HD Plus LED-technologie het display ook in fel zonlicht af te lezen. Verder is de notebook goed in de slaapkamer te gebruiken dankzij automatische toetsenbordverlichting. Tot slot belooft Samsung een accuduur van 7 uur.

De Samsung Notebook Series 9 met Windows 8 is vanaf 26 oktober verkrijgbaar. De modellen NP900X3C-A05NL (13,3-inch), NP900X3C-A06NL (13,3-inch Windows Pro) en NP900X4D-A02NL (15-inch) hebben een adviesverkoopprijs vanaf 1.199,-.

Samsung Notebook Series 9
Samsung Notebook Series 9

portablegear.nl