Interessant:

Nokia Asha 309 en Asha 308 geintroduceerd

nieuws 25 september 2012 om 10:23

Nokia breidt haar assortiment budgetvriendelijke touch-telefoons uit met de Nokia Asha 309 (single-sim) en de Asha 308 (dual-sim). Het zijn de eerste Asha-toestellen waarmee YouTube-streaming via de browser mogelijk is.

De Nokia Asha 309 en Nokia Asha 308 zijn bijna identiek. De enige verschillen betreffen de dual-sim functionaliteit (wel op de Asha 308, niet op de Asha 309) en de WiFi-ondersteuning (wel op de Asha 309, niet op de Asha 308). Beide toestellen draaien op Nokia Series S40 OS en komen met de nieuwe Nokia Xpress Browser. Via deze browser kan je YouTube bezoeken en YouTube-video's meteen in de videospeler van de nieuwe Asha's streamen. Daarnaast is er een nieuwe 'Nokia Neary'-webapp, die te gebruiken is via de Xpress Browser of als nieuwe functionaliteit in Nokia Maps. Hiermee kan je snel mensen of bijzondere locaties in de buurt traceren.

De dual-sim functionaliteit van de Asha 308 ondersteunt Easy Swap, zodat je simkaarten eenvoudig zijn te wisselen zonder te telefoon te hoeven uitschakelen. De connectiviteit van beide toestellen is beperkt met slechts ondersteuning van GPRS/EDGE en Bluetooth 3.0 en (enkel voor de Asha 309) WiFi. 3G/HSDPA-support ontbreekt. De Asha's ondersteunen verschillende instant messaging services, waaronder Google Talk, Twitter, Facebook Chat, MySpace en Windows Live Messenger (MSN). Tevens wordt e-mail en messaging via Hotmail en Gmail ondersteund. 

Nokia Asha 308 (dual-sim)
Nokia Asha 308 (dual-sim)

De Nokia Asha 308 (in het zwart of goud) en Asha 309 (in het zwart of wit) beschikken verder over een 3-inch capacitive touchscreen, Nokia Maps 2.0 (waarmee locatiebepaling mogelijk is), FM-radio, een mediaspeler en een 2-megapixel camera. Het 64MB geheugen is uitbreidbaar middels microSD. Binnen enkele maanden na release mag je verder gratis 40 EA games downloaden in de Nokia Store. Beide toestellen staan gepland voor het vierde kwartaal van 2012 en kosten waarschijnlijk rond de 100 euro.

Nokia Asha 309 (single-sim + WiFi-support)
Nokia Asha 309 (single-sim + WiFi-support)

portablegear.nl