Interessant:

Smartphone met E-Ink-display op komst

nieuws 4 september 2012 om 11:32

Er zijn is een smartphone met een dubbel display op komst: een regulier scherm aan de voorzijde en aan de achterzijde een (van de e-reader bekende) E-Ink-display, waarop je prettig teksten kan lezen.

Displays van smartphones kunnen vermoeiend voor de ogen zijn, vooral als je er lange tijd achtereen op moet lezen. De displays van e-readers echter maken meestal gebruik van de E-Ink-technologie, waarmee de schermen net zo prettig zijn af te lezen als regulier papier.

Op de IFA 2012 in Berlijn kreeg website Stuff.tv een prototype van een telefoon te zien met een regulier display aan de voorzijde en een E-Ink display aan de achterzijde. Niet alleen zijn deze displays geschikter om langere tijd op te lezen, deze schermen verbruiken ook weinig energie. Daardoor kan je er ook langere tijd achtereen op lezen zonder veel van de accu van je telefoon te vergen.

Daarnaast is het mogelijk om een plaatje op een E-Ink te laten staan, dat ook zichtbaar blijft als de accu van je telefoon leeg is. Handig als je bijvoorbeeld altijd een vliegticket of kaartje bij de hand wil hebben, terwijl je accu bijna leeg is.

Stuff.tv heeft niet verklapt welke fabrikant deze telefoon met E-Ink-display aan de achterzijde in ontwikkeling heeft of wanneer dit model op de markt komt.

Smartphone met E-Ink-display (via Stuff.tv)
Smartphone met E-Ink-display (via Stuff.tv)

Stuff