Interessant:

ToshibaSatellite U940 budget ultrabook

nieuws 31 augustus 2012 om 11:11

Toshiba breidt haar ultrabook lijn uit met de Satellite U940. Dit is een ultrabook met een relatief groot 14-inch scherm zonder in te boeten op draagbaarheid en prestaties.

De Satellite U940 is zoals Toshiba het zelf omschrijft ... verpakt in een gestroomlijnde, stijlvolle en desondanks duurzame, zilverkleurige behuizing met een mix van geraffineerde details. Ondanks zijn dikte van slechts 20,7 millimeter biedt de U940 een groot aantal full-size poorten en interfaces aan boord, inclusief HDMI, Ethernet-LAN en tweemaal USB 3.0. En USB 3.0-poort ondersteunt Sleep-and-Charge voor het opladen van smartphones en MP3-spelers terwijl de laptop uitgeschakeld is. WiFi, Bluetooth en Intel Wireless Display zorgen voor draadloos gebruiksgemak.

Toshiba Satellite U940 ultrabook
Toshiba Satellite U940 ultrabook

Verder is de Satellite U940 uitgerust met een derde generatie Intel ultrabook processor en een HD4000 grafische kaart. Data bewaar je op de schokbestendige SSD van maximaal 256 GB f een HDD van maximaal 1 TB, ondersteund door een 32 GB SSD voor een hoge reactiesnelheid en korte opstarttijd.

"Dankzij de kracht van de derde generatie Intel-processors for Ultrabooks en dedicated graphics biedt de Satellite U940 een aangename HD-multimediabelevenis," zegt Ronald Ravel, Country Manager van Toshiba Information Systems Benelux. "Het is tevens een ideale machine voor het spelen van graphics-intensieve games en het werken met geavanceerde kantoorapplicaties. Het slanke chassis herbergt krachtige stereoluidsprekers met SRS Premium Sound 3D-audioverbeteringssoftware die een rijk klanktapijt produceren."

De Satellite U940 is naar verwachting in het vierde kwartaal van 2012 leverbaar tegen een adviesprijs vanaf 699.Tijdens de IFA introduceerde Toshiba ook een hybride tablet / ultrabook, de Satellite U920t.

portablegear.nl