Interessant:

Samsung roadmap 2012: Windows Phone 8 en dual-sim

nieuws 23 augustus 2012 om 11:55

Samsung gaat in 2012 geen nieuwe tablets meer uitbrengen en ook de ontwikkeling van Bada en Tizen komt op een laag pitje te staan. Wel gaan de Koreanen zich focussen op Windows Phone 8- en dual-sim-telefoons.

Dat blijkt uit de roadmap van Samsung voor de rest van 2012, waarin GSM Helpdesk dankzij een "anonieme betrouwbare bron" inzage in heeft gekregen. Uit de roadmap zou blijken dat Samsung dit jaar geen tablets meer gaat uitbrengen - de Samsung Galaxy Note 10.1 is dan de laatste Samsung-tablet die dit jaar is geintroduceerd.

Zodra later dit jaar Windows Phone 8 beschikbaar is, gaat Samsung zich richten op de productie van Windows Phone 8-toestellen om de concurrentie met Nokia op dit terrein aan te gaan. Mocht dit niet slagen, dan blijft Samsung zich richten op de succesvolle Android-smartphones, die uiteraard ook belangrijk blijven. Een opvolger van de populaire Samsung Galaxy S3 zou pas gepland staan voor het "late voorjaar van 2013".

De ontwikkeling van Bada- en Tizen-toestellen zou door de teleurstellende resultaten op een laag pitje zijn gezet door Samsung; Android en Windows Phone 8 krijgen voorlopig de voorkeur. Toch zouden er op de roadmap nog enkele nieuwe Wave-toestellen (bada) staan voor begin 2013.

Tot slot zou Samsung zich dit jaar verder sterk blijven profileren op het gebied van dual-sim smartphones. Naar verluidt komt er binnenkort in ieder geval een dual-sim uitvoering van de Samsung Galaxy Pocket.

GSM Helpdesk