Interessant:

Sony introduceert Cyber-shot DSC-RX100

nieuws 7 juni 2012 om 10:12

Sony introduceert de Cyber-shot DSC-RX100, een compactcamera met een gestroomlijde aluminiumbehuizing, een 20,2-megapixel sensor, een 3,6-voudige optische zoom en een "Control Ring" rond de lensbehuizing.

De kern van de Sony Cyber-shot DSC-RX100 wordt gevormd "door 's werelds eerste (van de compacte digitale fototoestellen, vanaf 6 juni 2012) Exmor CMOS-sensor type 1.0" (aldus het totaal raadselachtige persbericht van Sony) met een resolutie van 20,2 effectieve megapixels. Deze speciaal door Sony ontwikkelde sensor beschikt over een sensorzone die viermaal groter is dan de "beeldvormer type 1/2.3" (wat dat ook moge zijn) in de gewone instantcamera's, zegt Sony. Dankzij deze sensor vangt de DSC-RX100 veel meer licht op dan de camera's met een kleine sensor, waardoor je er haarscherpe foto's en ruisarme Full HD-filmpjes mee vastlegt.

Een bijzondere functionaliteit is de "Control Ring" die rond de lensbehuizing van de DSC-RX100 zit. Diverse functies zoals belichting, zoom, Picture Effect en vele andere zijn eenvoudig met de vingertoppen in te stellen, zodat je een snelle en veelzijdige creatieve controle hebt over foto's in DSLR-stijl. 

Sony Cyber-shot DSC-RX100
Sony Cyber-shot DSC-RX100

Frequent gebruikte functies zijn toe te wijzen aan een handige functie-knop, zodat ze meteen te gebruiken zijn. Memory Recall slaat tot drie instellingsgroepen op die meteen oproepbaar zijn; een tijdsbesparende functie zodat je niet telkens opnieuw de parameters hoeft in te stellen voor je favoriete foto's.

Net als bij een DSLR-camera kan je op de DSC-RX100 ook kiezen voor automatische en handmatige scherpstelling voor nog meer controle. Wanneer je de scherpstelling handmatig instelt, vergroot "MF Assist" het beeld om fijne bijstellingen te vereenvoudigen. Verder is er een praktische Peaking-functie die scherp ingestelde zones van het beeld benadrukt op het scherm.

Auto Portrait Framing ten slotte biedt net als de nieuwe Alpha-spiegelreflex camera's de mogelijkheid persoonlijke foto's te maken van familie en vrienden. De RX100 Cyber-shot doet al het werk: dankzij automatische gezichtsherkenning en het bijsnijden van de omgeving worden strakkere, professionele composities gecreëerd met behoud van het aantal pixels.

De Sony Cyber-shot RX100 digitale compacte camera is verkrijgbaar in Europa vanaf eind juli 2012 en kost € 649,-. Er komt ook een een nieuwe oplaadbare batterij (de NP-BX1) en een speciale draagtas voor beschikbaar voor prijzen van respectievelijk € 50,- en € 85,-.

portablegear.nl


Gerelateerde producten