Interessant:

Nokia wil Vertu verkopen voor 200 miljoen euro

nieuws 1 mei 2012 om 10:03

De Financial Times meldt dat Nokia haar luxemerk Vertu wil verkopen aan het Europese investeringsfonds Permira voor 200 miljoen euro; de partijen zouden al in "verregaande onderhandelingen" zijn.

In december 2011 was er al sprake van dat Nokia haar luxemerk Vertu wilde dumpen; ook dat nieuws was toen afkomstig van de Financial Times. Nu weet dezelfde krant dus te melden dat investeringsfonds Permira Vertu voor 200 miljoen euro van Nokia zou willen overnemen. 

Nokia wilde echter geen commentaar geven over het bericht tegenover persbureau Reuters en Vertu en Permira waren niet bereikbaar voor commentaar. De overname is dus nog niet bevestigd.

Vertu opereert momenteel als een onafhankelijke divisie binnen Nokia. Het bedrijf bracht al vele peperdure toestellen op de markt, zoals de Vertu Signature Precious (met een behuizing van goud en leer en toetsen van saffier kristallen), de Vertu Pink Diamonds Signature (ingelegd met roze goud en roze diamanten) en de Vertu Signature Black & White Diamonds (ingelegd met 644 witte en 428 zwarte diamanten).

Vertu Signature Precious
Vertu Signature Precious

Reuters