Interessant:

Hasbro verliest rechtszaak om naamgeving Transformer Prime

nieuws 29 maart 2012 om 11:31

De Asus Transformer Prime-tablet mag van de rechter 'Transformer Prime' blijven heten; Transformer-speelgoedfabrikant Hasbro had geprobeerd via een rechtszaak de naam te verbieden.

Hasbro, fabrikant van het Transformers-speelgoed, diende eind 2011 in een rechtbank in Los Angeles een klacht in tegen Asus voor het gebruik van de naam Transformer Prime voor Asus' nieuwste tablet, de Asus Eee Pad Transformer Prime. De naam zou te veel lijken op Transformer-karakter Optimus Prime, de leider van de Autobots (de 'goede' Transformers), en consumenten zouden erdoor in de war kunnen raken, aldus Hasbro.

De rechter gelooft echter niet dat consumenten door de naamgeving in de war raken en denken dat Asus' tablet een Hasbro-product is. "Er is niet niets 'gimmicky' aan de Eee Pad Transformer en de Eee Pad Transformer Prime en er zijn geen overeenkomsten tussen het gebruik en de functie van Hasbro's en Asus' producten", aldus de rechter. Daarnaast vond de rechter dat Hasbro te lang had gewacht om bezwaar te maken tegen de Transformer-naamgeving.

Hasbro was het uiteraard niet eens met de uitspraak en benadrukte nogmaals "blijvend haar merken en productnamen te beschermen", wat het bij het indienen van de klacht ook al kenbaar had gemaakt.

Asus Eee Pad Transformer Prime (TF201)
Asus Eee Pad Transformer Prime (TF201)

PaidContent