Interessant:

MP3s en KaZaA wordt probleem voor providers

nieuws 3 september 2003 om 19:04

De Nederlandse muziek-industrie zit met de handen in het haar wat betreft het MP3 probleem. Stichting Brein wil dan ook dat providers notoire MP3 uploaders gaan afsluiten. Hiermee worden providers verant-woordelijk voor het probleem.

Stichting Brein, de Nederlandse auteurs- rechtenorganisatie, liet weten de aanbieders van illegale MP3's te willen aanspreken via de chatfunctie van de verschillende P2P program- ma's. Als MP3 uploaders deze functie hebben uitgeschakeld, worden de providers verzocht de boodschap aan hun abonnees door te geven.

Stichting Brein is dus niet geïnteresseerd in de persoonsgegevens van de internetters. Als men na de waarschuwing van Brein niet stopt met het aanbieden van muziek, wil Brein dat de provider de notoire uploaders afsluit.

Stichting Brein noemt dit doorgifteverbod een ideale oplossing. De advocaten van KaZaA voorzien veel juridische haken en ogen aan het doorgifteverbod. Brein vraagt namelijk geen persoonsgegevens op, maar wil wel sancties aan individuen opleggen.

Brein liet weten alleen naar de rechter te willen stappen als het om excessen gaat. Brein denkt hierbij aan mensen die meer dan duizend MP3's delen.

WebWereld