Interessant:

Neonode ontwikkelt Multi-Sensing Touch

nieuws 24 februari 2012 om 12:12

De Zweedse elektronicafabrikant Neonode, ooit pioneer op het gebied van touchscreen-technologie, toont volgende week op het Mobile World Congress 2012 in Barcelona haar nieuwe Multi-Sensing Touch-technologie.

Volgens Neonode biedt de Multi-Sensing Touch-technologie "een veel intensere gebruikerservaring dan de traditionele multi-touch-technologie". De Multi-Sensing Touch-techniek, die zowel bedoeld is voor tablets, smartphones als voor ingebouwde systemen in auto's en vliegtuigen, bouwt voort op "zForce", Neonode gepatenteerde 2D multi-touch technologie, die inmiddels al op veel consumententoestellen wordt toegepast.

De Multi-Sensing Touch-technologie kan een object herkennen en de grootte, de druk, de diepte, de snelheid van benadering en de nabijheid van het object inschatten. Het maakt gebruikt van licht om zonder vertraging ('zero latency') objecten als een pen, kwast of borstel, een vinger (met of zonder handschoen) of grotere objecten (zoals een hand) te herkennen.

Neonode Multi-Sensing Touch
Neonode Multi-Sensing Touch

Neonode toont de nieuwe Multi-Sensing Touch-technologie volgende week op het MWC 2012 in Barcelona. Thomas Eriksson, CEO van Neonode, vertelt: "De mogelijkheden met Multi-Sensing zijn eindeloos en het zal ons eersteklas aanbod van optische touch-oplossing naar een hoger niveeau brengen. In de toekomst zal de multi-sensing technologie waarschijnlijk op zeer veel apparaten worden toegepast". Met de Neonode N1 en Neonode N2 introduceerde Neo in 2004 en 2007 als een van de eerste fabrikanten mobieltjes met een touchscreen.

Neonode