Interessant:

KaZaA lamgelegd door de muziekindustrie

nieuws 26 augustus 2003 om 18:55

Al enige tijd probeert de muziekindustrie het netwerk van KaZaA te overstromen met nepnummers, zonder effect. Nu heeft de industrie een zo grote hoeveelheid nepnummers op KaZaA gezet, dat gebruikers er last van hebben.

De muziekindustrie heeft moedwillig slechte MP3 bestanden via KaZaA verspreid. Na enkele seconden luisterplezier komt er alleen maar geruis of het MP3 bestand doet helemaal niets meer.

De nepnummers die voorheen via KaZaA werden verspreid waren gemakkelijk te herkennen, zo gaven KaZaA gebruikers aan dat het om slechte nummers ging. Versies van KaZaA Lite hadden zelfs een ingebouwd filter tegen dergelijke ouderwetse nepnummers.

Maar de muziekindustrie heeft nu ontdekt hoe ze een bestand zodanig kunnen beschadigen, zonder het uiterlijk van het nummer aan te tasten. Als KaZaA dan een zoekopdracht uitvoert, denkt het programma dat het om een goed MP3 bestand gaat.

Grootste probleem is echter dat de nepnummers, de echte MP3's kunnen beschadigen. Doordat meerdere gebruikers tegelijkertijd van verschillende bronnen downloaden, komen er "besmettingen". Uiteindelijk blijven er weinig echte, complete MP3'tjes over.

Volgens een Nederlandse KaZaA expert, Handgraaf, moet het hele KaZaA programma aangepast worden. Alleen zo kan een nieuw filter ingebouwd worden, dat de slechte MP3's van de echte MP3's kan onderscheiden.

WebWereld