Interessant:

Dell XPS 13 ultrabook aangekondigd

nieuws 11 januari 2012 om 10:52

Op de CES 2012 in Las Vegas heeft Dell haar nieuwste ultrabook, de Dell XPS 13 gelanceerd. Naar eigen zeggen is het 's werelds smalste ultrabook met een scherm van rand tot rand.

De XPS 13 heeft een gewicht vanaf 1,36 kg en meet op zijn dunste punt minder dan 7 millimeter. De laptop combineert een slim, op hoge prestaties gericht ontwerp met de laatste technologie van Intel, waaronder Rapid Start en Smart Connect.

Dell XPS 13
Dell XPS 13

De XPS 13 biedt tweede generatie Intel Core i5 of i7-processors, 128GB en 256GB solid state hard drive opties, een grafische kaart in de vorm van een Intel HD 3000 en een helder HD WLED 300-nit beeldscherm voor een goede kijkervaring, verpakt in een fraai vormgegeven laptop.

De XPS 13 is de mobielste laptop binnen het aanbod van Dell. De laptop vormt onderdeel van de hoogwaardige productreeks XPS, die inmiddels 20 procent van Dells totale omzet aan consumentenlaptops vertegenwoordigt. De verkoop van XPS-laptops is het afgelopen jaar met 207 procent gestegen nadat Dell de reeks herzag om beter te kunnen voorzien in de behoeften van moderne mobiele professionals.

"De XPS 13 is het resultaat van een uitgebreid ontwerp- en ontwikkelingsproces dat niets minder ten doel heeft dan de beste Ultrabook ter wereld af te leveren", aldus Jeff Clarke, vice chairman van de Global Operations & End User Computing-divisie van Dell. "De laptop is speciaal ontworpen om zowel consumenten als zakelijke gebruikers in staat te stellen om productiever te zijn en op alle mogelijke manieren verbonden te blijven. Van het beeldscherm van rand tot rand dat een groter weergaveoppervlak in een kleiner formaat laptop mogelijk maakt tot het innovatieve frame van koolstofvezel dat uiterst licht is en koel aanvoelt: de XPS 13 is een schoolvoorbeeld van onze toewijding aan het leveren van brancheleidende mobiele oplossingen met compromisloze prestaties en duurzaamheid."

Dell XPS 13 zeer dun
Dell XPS 13 zeer dun

De XPS 13 is midden maart in de Benelux verkrijgbaar. Prijsinformatie is nog niet bekend.

portablegear.nl