Interessant:

Mogelijk einde aan draadloos e-mail via Blackberry

nieuws 6 augustus 2003 om 19:05

Blackberry fabrikant RIM zit verwikkeld in een rechtszaak, die wellicht het einde kan betekenen van het mobiele e-mail apparaat Blackberry. Het gaat om gebruik van een patent dat in handen is van patentbedrijf NTP Inc.

Volgens de rechter mag Research In Motion (RIM), tot 2012, geen gebruik maken van de technieken die onder het patent vallen. Het gaat om een patent op het draadloos versturen van e-mail. RIM kan kiezen, of stoppen met de productie van de Blackberry of licentiegeld gaan betalen aan NTP Inc.

NTP Inc. houdt zich bezig met het goedkoop opkopen van patenten, om vervolgens grote bedrijven te dwingen tot het betalen van licentiekosten voor het gebruik maken van gepatenteerde technieken.

RIM legt zich niet bij de uitspraak neer en laat een onderzoek doen naar de geldigheid van de patenten die NTP Inc heeft opgekocht.

Premier Balkende en de CDA-kamerleden zijn bekende Nederlandse gebruikers van de Blackberry. In Amerika wordt de Blackberry onder andere door het personeel van het Pentagon gebruikt.

Planet Multimedia