Interessant:

Geen goedkeuring voor overname T-Mobile USA door AT&T

nieuws 25 november 2011 om 09:53

De Amerikaanse operator AT&T mag van de Amerikaanse mededingsautoriteit T-Mobile USA vooralsnog niet overnemen; het zou de Amerikaanse telecommarkt niet ten goede komen.

AT&T deed in maart een bod van 39 miljard dollar (zo'n 27 miljard euro) op T-Mobile USA. Als de overname door zou gaan, zou het aantal Amerikaanse operators gereduceerd worden van vier naar drie.

De Amerikaanse mededingsautoriteit en keuringsinstantie FCC willen de overname vooralsnog niet goedkeuren, omdat deze overname volgens hen ten koste zou gaan van veel Amerikaanse banen en investeringen. Daarnaast zou de overname leiden tot hogere consumentenprijzen voor mobiel internet.

Analisten verwachten dat de overname helemaal niet meer doorgaat. AT&T heeft daarom vast een kostenpost van 4 miljard dollar (ruim 3 miljard euro) ingepland voor het laatste kwartaal van 2011. Volgens analisten is dit bedrag bedoeld om te voldoen aan een clausule van T-Mobile, waarin het 3 miljard dollar heeft bedongen als de deal mislukt. De rest van het bedrag zou bedoeld zijn voor roamingrechten.

Reuters