Interessant:

TomTom Top Gear-editie geannuleerd

nieuws 14 oktober 2011 om 15:05

De deal van TomTom met Top Gear is van de baan, omdat het gebruik van de Top Gear-franchise door TomTom in strijd is met de BBC-richtlijnen. De inmiddels 54.000 verscheepte exemplaren komen nog wel gewoon in de handel.

Werknemers en presentatoren van Top Gear, het populaire autoprogramma van de Britse staatsomroep BBC, mogen volgens de BBC-richtlijnen geen commerciele band aangaan met producten of services die in het programma aan bod zouden kunnen komen. Uiteraard is dat bij de Top Gear-editie van de TomTom GO LIVE 820 (die vorige week werd geintroduceerd) het geval, want deze editie bevat Top Gear-presentator Jeremy Clarkson als navigatiestem.

De BBC-richtlijnen komen als een onplezierige verrassing voor TomTom. De downloadversie van de TomTom Top Gear-editie is per direct uit de handel genomen en er komen geen nieuwe versies meer van het pakket. De 54.000 versies die al in de handel zijn mogen nog wel verkocht worden. Jeremy Clarkson krijgt echter geen vergoeding voor zijn navigatiestem en de winst van de verkochte TomTom Top Gear-modellen gaat naar het goede doel 'BBC Children in Need', met daarbovenop een extra donatie van TomTom.

TomTom GO LIVE Top Gear Edition: verboden door de BBC
TomTom GO LIVE Top Gear Edition: verboden door de BBC

Cars UK