Interessant:

Nokia brengt Snake-editie voor Facebook uit

nieuws 30 september 2011 om 09:15

Nokia introduceert een Facebook-versie van Snake, het klassieke mobiele spel waarmee menig Nokia-bezitter groot is geworden. De game is gratis te spelen op Facebook.

Tegelijkertijd met de lancering van Snake voor Facebook gaat Nokia op zoek naar de beste Snake-speler van de Lage Landen. Daarom organiseert het Finse bedrijf een wedstrijd: de Nokia Snake Battle. Spelers hebben vijf weken de tijd om de hoogste score te behalen en hun vrienden uit te dagen. Elke week zijn er Nokia-prijzen te winnen voor de hoogste drie Nederlandse scores en de hoogste drie Belgische scores, zoals een Nokia N8, een Nokia Bluetooth Stereo Hoofdtelefoon BH-905 of een Nokia Miniluidspreker MD-11. De Nederlandse en de Belgische winnaar die uiteindelijk tijdens de live finale om de eretitel strijden, ontvangen een exclusieve prijs.

Snake werd in in 1998 gelanceerd en stond standaard op alle toestellen vanaf de Nokia 6110. Omdat het een van de eerste mobiele games was Ún op alle Nokia-toestellen was voorgeinstalleerd, is de game tot op de dag van vandaag een van meest gespeelde mobiele games ooit. Slechts Tetris en Angry Birds hebben de game kunnen evenaren.

Nokia Facebook