Interessant:

Acer met ultrabook: Acer Aspire S

nieuws 2 september 2011 om 13:16

Acer laat zich tijdens de IFA in Berlijn niet onbetuigd en introdcueert de Acer Ultrabook S3. De S3 combineert de goede eigenschappen van een notebook met uiterste portabiliteit.

Nieuwe technologieŽn op de Acer Aspire S3 zijn onder andere 'Green Instant On' en 'Instant Connect'. Met 'Green Instant On' springt de Ultrabook S3 in enkele seconden vanuit slaapstand naar werkstand. 'Instant Connect' zorgt voor een snellere aanmelding bij internetnetwerken. Binnen 2,5 seconde is de S3 online.

De Aspire S3 is slechts 1,3 centimeter dik en weegt minder dan 1,4 kilogram. Met de lichtgewicht accu van hoge capaciteit belooft Acer een werktijd van 7 uur. De standbytijd bedraagt in de 'Green Instant On'-standbystand 50 dagen; maar dan moet je de laptop niet gebruiken ...

De behuizing van deze compacte metgezel is gemaakt van een legering van aluminium en magnesium. De speciale anti-fingerprint coating zorgt ervoor dat de behuizing gevrijwaard blijft van (vette) vingerafdrukken.

Overige specificaties zijn een 13,3" HD LED display, een i3 / i5 / i7 processor, een 240 GB SSD of 320 / 500 GB HDD, HDMI-output en uiteraard WiFi en Bluetooth. Over de warmtehuishouding heeft Acer ook nagedacht. De componenten die warmte produceren zijn zo geplaatst dat er last is van hitte wanneer de laptop op schoot wordt gebruikt. Chipfabrikant Intel introduceerde eind mei 2011 het Ultrabook-concept.

portablegear.nl