Interessant:

Garmin dezl 560: truck-navigatie

nieuws 3 mei 2011 om 11:00

Garmin introduceert met de Garmin dezl 560 (LT) een nieuw 5-inch model navigatiesysteem speciaal bedoeld voor vrachtwagenchauffeurs.

Met de Garmin nuvi 465TF bracht Garmin eerder in Nederland een navigatiesysteem speciaal voor truckers uit. De Garmin dezl 560 heeft een 5-inch touchscreen en komt met kaarten van 55 Europese landen. Speciaal voor vrachtwagenchauffeurs beschikt de Garmin dezl 560 over een extra luide speaker en externe video-input waarmee eventueel camera's aan de achterzijde van de truck met het navigatiesysteem zijn te verbinden.

Daarnaast zijn de functionaliteiten uitgebreid met specifieke snelheidsbeperkingen voor vrachtwagens, truck-specifieke routebijzonderheden en POI's speciaal voor truckers. Verder beschikt de Garmin dezl 560 over Bluetooth om handsfree te kunnen bellen, TMC voor verkeersinformatie onderweg, een fotoviewer en een routevermijding-optie (om bijvoorbeeld snel- of tolwegen te omzeilen).

De Garmin dezl 560 heeft een adviesprijs van 399,-. Garmins concurrent TomTom introduceerde eerder dit jaar een professioneel navigatiesysteem voor trucks met de TomTom PRO 7150 TRUCK.

Garmin dezl 560
Garmin dezl 560

portablegear.nl