Interessant:

Chinese namaak op CeBIT 2011

nieuws 1 maart 2011 om 13:07

De CeBIT-beurs in Hannover stelt elk jaar meer teleur: voor nieuwe mobieltjes hoef je er al helemaal niet meer heen. MobileCowboys spotte wel de nodige Chinese namaak-toestellen op de beurs.

Zoals MobileCowboys terecht opmerkte stelt de CeBIT-beurs weinig meer voor. En wat doe je dan als je er toch bent? Dan ga je op zoek naar schaamteloze Chinese namaak-toestellen! De mobiele cowboys spotten onder meer een namaak HTC HD2, HTC Desire en iPhone van het merk Soaye.

De woorden van MobileCowboys zijn te leuk om niet even in zijn geheel te citeren: De aanvankelijk zeer vriendelijke en redelijk verstaanbare Chinese mevrouw verloor binnen een halve minuut zowel haar goede humeur Ún een groot deel van haar Engelse woordenschat toen ik haar vroeg waarom sommige Soaye toestellen wel heel erg veel weg hadden van mobieltjes een bekend Taiwanees merk ;-) Toen ze in de gaten had dat ik die toestellen, uiteraard, ook allemaal kende was het enige wat de dame nog kon uitbrengen "we have license in China for these mobiles".

Soaye namaak HTC HD2 (via MobileCowboys)
Soaye namaak HTC HD2 (via MobileCowboys)

Op het Mobile World Congress 2010 spotte PortableGear ook al eens Chinese Konka-telefoons, die wel erg veel leken op bestaande Nokia-modellen...

MobileCowboys