Interessant:

Winnaars internationale bada Developer Challenge bekend

nieuws 13 december 2010 om 10:02

Samsung heeft de internationale winnaars van bada Developer Challenge, die tussen mei en december 2010 is gehouden en waarvoor de deelnemers een bada-app moesten maken, bekendgemaakt.

Deelnemers konden zich online aanmelden voor de bada Developer Challenge. In totaal deden 2.077 teams uit 54 verschillende landen mee. Uit de vele inzendingen selecteerde Samsung 34 winnende applicaties. De ontwikkelaars konden ruim 2 miljoen euro aan prijzengeld verdelen. Het meeste prijzengeld (227.341 euro) ging naar de ontwikkelaar "Mooncoder" uit Polen voor de "Little Sailor"-applicatie. Dit is een 3D-zeilgame waarmee gebruikers op een realistische manier een zeilervaring kunnen nabootsen.

"Samsung is erg enthousiast over de grote respons van ontwikkelaars die meededen aan de bada Developer Challenge", aldus JK Shin, CEO van Samsung. In Nederland vond in juni de eerste bada Developer Day plaats en in augustus ging een Nederlandse bada-apps competitie van start. bada is Samsungs eigen mobiele besturingssysteem dat eind 2009 is geintroduceerd.

De bada-serie van Samsung bestaat momenteel uit de Samsung Wave, de Samsung Wave II, de Samsung Wave TouchWiz, de Samsung Wave 525, de Samsung Wave 533 en de Samsung Wave 575.

Korean Newswire