Interessant:

Puretunes bijna ten onder aan populariteit

nieuws 26 mei 2003 om 16:00

Al vanaf zijn lancering vorige week, is Puretunes ongekend populair. De nieuwe Spaanse legale MP3 betaaldienst kon de grote belangstelling echter niet altijd aan en perkte de privileges van proef-abonnees in.

Vooral het gratis proefabonnement, waarbij men gratis 25 legale MP3's gedownloaded kunnen worden, bleek populair. Al snel kon men maar één bestand tegelijk downloaden en met een lagere snelheid dan de eerste dagen.

Ook bleek het vrij gemakkelijk om telkens het proefabonnement te vernieuwen, zo kan men dus onbeperkt gratis downloaden. De simpelste oplossing was om telkens een nieuw proefabonnement aan te maken, telkens met een ander e-mail adres. Ervaren internetters hadden via creatief programmeren de beveiliging al omzeild en konden onbeperkt gratis en legaal downloaden op één proefabonnement.

Desondanks blijken nieuwe legale en goedkope MP3 diensten ongekend populair, naast Puretunes is ook Apple's iTunes erg in trek. Microsoft is een grote leverancier van beveiligingssoftware voor andere betaalde MP3 diensten en heeft besloten de beveiliging op MP3'tjes te versoepelen. Zo wordt het mogelijk om de Microsoft beveiligde MP3's tijdelijk op draagbare MP3 spelers over te zetten. Na een bepaalde tijd worden de bestanden onafspeelbaar.

Dit is overigens nog erg streng vergeleken bij de MP3's van Puretunes, die kennen namelijk geen enkele restrictie in het gebruik.

WebWereld