Interessant:

Levensechte muziek als ringtone voor je mobieltje

nieuws 22 mei 2003 om 00:28

Polyfonic ringtones zijn bijna uit de tijd, er zijn nu de zogenaamde true audio ringtones. De grootste hits als ringtone uit jouw mobieltje en ze klinken levensecht. Voortaan waarschuwt je grootste idool je als je gebeld wordt.

Het Rotterdamse bedrijf Kip Content heeft de techniek om echt stemgeluid als een ringtone uit een mobieltje te toveren. Def Rhymz roept "Telefóóóóón schatje" als je gebeld wordt, of de Deurzakkers laten hun grootste hits horen, het kan allemaal met de techniek van Kip Content.

Om de stemgeluiden in ringtones om te zetten heeft Kip Content een contract gesloten met het techniekbedrijf Vip-Tone.

Omdat de nieuwe true audio ringtones werkelijke tekstfragmenten bevatten uit muziek die beschermd wordt door copyright en auteursrechten, kan de muziekindustrie ook profiteren van de opbrengst. Er zal dan per gedwonloade true audio ringtone immers een bedrag aan royalties moeten worden afgedragen.

Kip heeft in Nederland al gesprekken met KPN Mobile, Orange en T-Mobile over hun geavanceerde ringtones. Vodafone Live! biedt ze al aan, O2 werkt als enige provider nog niet mee.

Kip Content heeft nu al zo'n 300 ringtones in hun bestand staan en ook nog eens 40 professionele musici in dienst om de ringtones in te spelen.

Algemeen Dagblad