Interessant:

Anonieme Kazaa-variant bemoeilijkt vervolging

nieuws 7 mei 2003 om 20:44

Er is een nieuw alternatief voor KaZaA gelanceerd. Het grootste verschil met KaZaA is dat het nieuwe p2p programma zijn gebruikers altijd anoniem houdt. Zo kan justitie niemand meer lastig vallen.

Het wonderprogramma heet PeerGuardian (vrij vertaald betekent het iets als: beschermer van zijn soortgenoten). Door een ingebouwde firewall kan niemand de identiteit van de gebruiker achterhalen.

Volgens experts blokkeert de firewall van PeerGuardian nu zo'n vier miljoen IP adressen. Dit zijn unieke adressen die de identiteit van gebruikers aangeven. Onder de geblokkeerde IP adressen bevinden zich adressen van MP3 waakhond RIAA, de filmrechten bewaker Motion Picture Association, van de Warner Music Group en van BayTSP, 's werelds grootste netwerk monitor.

Opvallend genoeg heeft BayTSP nu al laten weten dat PeerGuardian's firewall niet waterdicht is. Door regelmatig je lijst met geblokkeerde IP adressen te updaten, via de site van PeerGuardian, blijf je echter anoniem bestanden uitwisselen, aldus PeerGuardian.

Fok!