Interessant:

Voordelig internetten in het buitenland met Vodafone Ierland

nieuws 13 juli 2010 om 08:30

Mobiel weblog MobileCowboys heeft een leuke ontdekking gedaan: via Vodafone Ierland blijk je voordelig in het buitenland te kunnen internetten.

Voor een dagbundel van 50 MB betaal 99 eurocent bij Vodafone Ierland, zo meldt MobileCowboys. Dit is een voordeliger alternatief voor veel tarieven die Nederlandse providers berekenen.

Het blijkt dat Vodafone Ierland voordelige tarieven hanteert voor internetten in het buitenland (roaming) voor hun prepaidklanten. Voor een dagbundel van 50 MB betaal je 99 eurocent. Tot zover is het voordelig want iedere megabyte hierna kost je 1 euro. Daarnaast is een dagbundel alleen geldig op de kalenderdag dat je deze afsluit. Je dagbundel eindigt dus in ieder geval om twaalf uur 's nachts. Ook het opwaarderen is geen probleem, want dat kan met elke Vodafone-opwaardeerbon in euro's, dus ook met een Nederlandse bon.

Enige probleem, aldus de mobiele cowboys, is om zo'n simkaart te krijgen en te activeren. Het makkelijkste is om een al geactiveerde simkaart via Ebay te kopen. Regelmatige verkopers hiervan zijn iesim' en 'the-sim-king-uk'. Zo'n geactiveerde simkaart kost tussen de 20 en 30 euro. Oftewel: een Ierse Vodafone-kaart kan een aantrekkelijk alternatief zijn.

MobileCowboys