Interessant:

HTC stapt af van AMOLED-displays

nieuws 28 juni 2010 om 09:56

Volgens de Koreaanse krant The Korean Herald gaat HTC zijn smartphones voortaan uitrusten met een super-TFT display in plaats van de nu veel gebruikte AMOLED-displays.

De belangrijkste reden voor HTC om van beeldschermtechnologie te wisselen is het tekort aan AMOLED-schermen, waar HTC veel last van ondervindt. HTC zou daarom nu kiezen voor de super-TFT-technologie, die uit de koker van Sony komt. De AMOLED-displays worden vervaardigd door Samsung.

HTC wil zelfs enkele toestellen uit de huidige lijn gaan uitrusten met een super-TFT display. Zo zouden modellen van de HTC Desire en de HTC Google Nexus One, waarvan momenteel modellen met een AMOLED-scherm in de winkel liggen, in de toekomst voorzien worden van een super-TFT-display.

Het tekort aan AMOLED-displays zou komen doordat Samsung de schermen vooral voor de eigen Samsung Galaxy S (i9000) en de Samsung Wave (S8500) gebruikt. Voornamelijk van de Galaxy S wordt veel verwacht: de Koreanen verwachten er werelwijd in de tweede helft van dit jaar er tussen 10 en 15 miljoen exemplaren van te verkopen. Om aan de grote vraag naar AMOLED-displays te kunnen voldoen, vertienvoudigt Samsung wel de productiecapaciteit ervan naar 30 miljoen per jaar. Maar voor HTC is dat blijkbaar dus al te laat.

Eerder ging er ook al een gerucht dat Apple bij de productie van de iPhone 4 had gekozen voor een display met de Retina-technologie in plaats van voor een AMOLED-display vanwege het tekort aan AMOLED-schermen.

Korean Herald