Interessant:

GPS-Twitter-halsband voor kat

nieuws 7 juni 2010 om 08:31

Sony heeft in samenwerking met de Universiteit van Tokio een prototype GPS-halsband voor katten ontwikkeld, waarmee je kat zijn laatste belevenissen naar Twitter stuurt.

De halsband is voorzien van een bewegingssensor, GPS en een ingebouwde camera. Als de sensor beweging detecteert, weet de halsband dat je kat aan het wandelen is. De halsband kan detecteert het ook als je kat aan het eten of slapen is.

Zodra de halsband de activiteiten van de kat detecteert, wordt er hierover via Bluetooth een tweet geplaatst op Twitter. Het prototype zou elf verschillende tweets kunnen sturen, maar daar moeten er nog meer bijkomen. Mogelijk kunnen met de ingebouwde camera ook foto's op Twitter worden geplaatst, zodat je gelijk kan zien waar je kat zich bevindt. Uiteraard is dit ook mogelijk (en een stuk praktischer) via de GPS-gegevens. Wanneer en of Sony dit protoype halsband daadwerkelijk gaat uitbrengen is nog onbekend. Een Twents elektronicabedrijf kwam in 2008 in Nederland ook al eens met een GPS-halsband voor katten.

Yahoo! News