Interessant:

Obama bezorgd over moderne technologie

nieuws 12 mei 2010 om 08:31

De Amerikaanse president Barack Obama maakt zich zorgen over de wijze waarop moderne technologie informatie veelal als een "leuke afleiding" presenteert.

"We leven in een tijd dat we 24 uur per dag gebombardeerd worden met allerlei informatie waarin allerhande argumenten staan en sommige van die argumenten zijn niet altijd even eerlijk en helder", aldus Obama "en met de iPods, iPad, Xboxes en PlayStations van deze tijd is informatie binnenhalen eerder een leuke vorm van afleiding en entertainment dan een manier om vooruit te komen in de wereld. Deze ontwikkeling legt niet alleen druk op de informatiegebruikers, maar ook op ons land en op de democratie".

Obama hield de toespraak voor 1.100 studenten van de Amerikaanse Hampton Universiteit. De president hoopt te bereiken dat de studenten informatie (van internet) weer kritischer gaan bekijken en niet louter voor de "grappige" berichten gaan. Opvallend was dat Obama zei dat hij "niet wist hoe iPods, iPads, Xboxes en PlayStations werken", terwijl Obama zelf verslaafd is aan zijn BlackBerry.

Huffington Post