Interessant:

Polsoperatie voor 16-jarig sms-verslaafd meisje

nieuws 24 maart 2010 om 08:35

Een 16-jarig meisje in de Verenigde Staten was zo ernstig verslaafd aan sms'en dat ze haar polsen heeft ontwricht en ze nu moet laten opereren.

Het meisje verstuurde enkele honderden sms'jes per dag. Daardoor werden haar polsen zodanig belast dat ze nu lijdt aan het zogenaamde "carpaletunnelsyndroom". Dat is een aandoening waarbij een zenuw in de pols geblokkeerd is. Hierdoor kan ze geen kracht met de hand uitoefenen om dingen vast te pakken en tevens heeft ze een licht, branderig gevoel in de pols.

Het meisje draagt nu polsbanden, waardoor ze minder goed kan sms'en. Ze stuurt nog nog "slechts" zo'n vijftig sms'jes per dag. Het meisje zegt eveneens al veel borden en haar koffie uit haar handen te hebben laten vallen, omdat ze dingen niet meer goed kan vasthouden.

In de Verenigde Staten zijn veel sms-verslaafde pubers. In mei 2009 verstuurde een puber uit CaliforniŽ 303.000 sms'jes in een maand. In april van datzelfde jaar probeerden twee jongemannen uit Pennysylvania het wereldrecord sms'en te verbreken: zij verstuurden toen 217.000 sms'jes in een maand.

Huffington Post