Interessant:

Samsung sponsor Afrika Cup

nieuws 18 januari 2010 om 09:35

Samsung is een officiŽle sponsor van de Confederation of African Football, de Afrikaanse voetbalbond, voor de komende vier jaar; hierbij hoort de sponsoring van de Afrika Cup.

De sponsorovereenkomst geldt al voor de huidige Afrika Cup, die van 10 tot en met 31 januari 2010 in Angola wordt gehouden. De overeenkomst met de CAF loopt door tot en met de toernooien van 2012. Het sponsorcontract geldt ook voor de Afrikaanse jeugdtoernooien.

"We zijn erg trots dat we een van de grootste sportevenementen in Afrika kunnen ondersteunen en daarbij het Samsung-merk nog bekender kunnen maken in de Afrikaanse regio", zegt Gyehyun Kwon, directeur sportmarketing van Samsung. Overigens is Samsung ook shirtsponsor van de Engelse voetbalclub Chelsea. Samsung's concurrent Sony Ericsson is een officiŽle sponsor van het WK Voetbal 2010 dat deze zomer in Zuid-Afrika plaats vindt.

De Afrika Cup is voor Afrika wat het Europees Kampioenschap voetbal voor Europa is. Helaas werd het altijd feestelijke evenement dit jaar opgeschrikt door een aanslag op de spelersbus van Togo, waarop dat land het toernooi verliet.

Korean Newswire