Interessant:

Nieuwe generatie Intel Atom-chips

nieuws 22 december 2009 om 08:30

Intel heeft een nieuwe generatie Pine Trial Atom-processors aangekondigd; voor netbooks is er nu een nieuwe Intel Atom N450 processor met een Intel NM10 Express Chipset.

Naast de nieuwe Intel Atom N450 chip voor netbooks introduceerde Intel de nieuwe single-core D410 en de dual-core D510 processor voor entry-level desktop-PC's (ook wel nettops). Deze chips beschikken over een grafische kaart die direct is ingebouwd in de CPU, waardoor ze beter presteren en zuiniger zijn.

Het Intel Atom-platform wordt op veel verschillende notebooks, netbooks en entry-level desktops toegepast, onder andere op computers van bekende fabrikanten als Asus, Acer, Lenovo, MSI, Toshiba, Samsung en Fujitsu. De meeste (nieuwe) Intel Atom-netbooks zullen geleverd worden met Windows 7 Starter of Windows 7 Home Premium als besturingssysteem. Uiteraard hoopt Intel daarnaast sommige operators warm te krijgen om de nieuwe Intel Atom-netbooks te leveren met het eigen open source Moblin OS.

Meer informatie over de prijs en de beschikbaarheid van de nieuwe generatie Intel Atom Pine Trial processors wordt begin 2010 bekend gemaakt.

Intel