Interessant:

13-jarige krijgt telefoonrekening van 15.000 euro

nieuws 18 december 2009 om 08:30

Een 13-jarige tiener in de Verenigde Staten heeft de telefoonrekening van zijn vader opgedreven tot maar liefst 22.000 dollar (ruim 15.000 euro), voornamelijk door veel datadownloads.

De vader had wel verwacht dat hij aan het eind van de maand een hogere telefoonrekening zou krijgen nadat hij zijn zoon aan zijn mobiele data-abonnement had toegevoegd. Wat hij niet verwachtte was een telefoonrekening van 22.000 dollar – waarvan 21.917 dollar voor het downloaden van data.

Volgens provider Verizon Wireless had de zoon in een maand maar liefst 1,4 miljoen kilobyte data gedownload. Aangezien zijn vaders mobiele abonnement datadownloads niet dekte, werden de kosten berekend per megabyte, waardoor de rekening aanzienlijk opliep.

Hoge telefoonrekeningen komen vaker voor bij pubers, soms tot woede van de ouders. In april sloopte een vader de GSM van zijn sms-verslaafde dochter wegens een torenhoge rekening. Mobiel internet in het buitenland loopt eveneens behoorlijk in de kosten, zoals een Belg dit jaar ondervond: hij ontving een rekening van 36.000 euro voor zijn mobiele gesurf.

Cellular-news