Interessant:

Onderzoek HP: Touch-technologie heeft de toekomst

nieuws 17 november 2009 om 11:03

Uit onderzoek van HP onder ruim 500 Nederlanders blijkt dat mensen erg te spreken zijn over touchscreen-technologie en deze in de toekomst willen blijven gebruiken.

Bijna tweederde (64%) van de Nederlanders bezit momenteel apparatuur met aanraakscherm, zoals een mobiele telefoon of navigatiesysteem. Jongeren spannen de kroon; 59 procent van de Nederlanders onder de 30 jaar geeft aan in de toekomst meer apparatuur met een touchscreen aan te willen schaffen. Ze zijn te spreken over het gebruiksgemak van deze technologie en geven aan deze in de toekomst nog meer te zullen gaan gebruiken. Dit en meer blijkt uit onderzoek van HP onder ruim 500 Nederlanders in de leeftijd van 25 tot 60 jaar.

Ruim 40 procent van de Nederlanders is van mening dat meer apparatuur met aanraakschermen  het leven gemakkelijker zou maken. Bij jongeren ligt dit percentage aanzienlijk hoger: 64 procent van de Nederlanders onder de 30 jaar geeft zelfs aan dat het leven veel gemakkelijker wordt als ze meer apparatuur met aanraakscherm zouden hebben.

"Technologie past zich langzaam aan de mens aan in plaats van andersom," zegt Futurist en trendwatcher Erwin Van Lun. "Vroeger moesten wij ingewikkelde codes leren om een computer te bedienen, toen konden wij via de muis klikken, en nu kunnen we aanwijzen wat we bedoelen. Touch-technologie zal zich dan ook razendsnel verspreiden en zal ingewikkelde afstandsbedieningen, muizen en zelfs toetsenborden op termijn gaan verdringen."

Uiteraard heeft HP het onderzoek niet helemaal zonder eigen belang uitgevoerd. Met de resultaten van het onderzoek zet HP de eigen touch-producten nog even extra in het zonnetje. In het touchscreen-laptopsegment voert het Amerikaanse bedrijf onder meer de HP TouchSmart tx2 tablet-pc serie en de HP Pavilion dv3-2250ed met TouchSmart. De komst van Windows 7 betekende een flnke stimulans voor de ontwikkeling van touchscreen-laptops.

portablegear.nl