Interessant:

Nieuwe onkraakbare muziekbeveiliging

nieuws 21 maart 2003 om 23:19

Softwarebedrijf SunnComm beweert een onkraakbare beveiliging voor muziek ontwikkeld te hebben. De beveiliging maakt onderdeel uit van het audiosignaal en is daarom volgens Sunncomm niet te kraken.

Muziek die beveiligd is met de software van SunnComm is onmogelijk te kopiëren van de originele geluidsdrager, zonder het geluid drastisch te veranderen.

De beveiligde muziek is niet analoog, digitaal, of van de radio over te nemen of te kopiëren. Naast het beveiligen van de muziek dient de nieuwe software ook als middel om informatie over internet te verzenden.

Deze mogelijkheid om informatie te verzenden kan onder andere dienen om mensen te achterhalen die de muziek op een P2P netwerk zetten. Met andere woorden, naast slechte MP3's, levert de software ook nog eens bewijs op voor het schenden van copyright wetten.

SunnComm beweert dat zijn software niet te kraken is, omdat de beveiliging geheel geïntegreerd is met het originele geluidssignaal. Eerdere beveiligingen werden apart op cd's gezet en waren daardoor gemakkelijk te omzeilen.

WebWereld