Interessant:

Muziekindustrie is juist gebaat bij MP3

nieuws 17 maart 2003 om 20:48

Amerikaanse muziek downloaders vinden niet dat hun gedrag schadelijk is voor de muziekindustrie. MP3's downloaden wordt ook niet als iets illegaals beschouwd door de Amerikaanse internetters.

Volgens onderzoeksbureau Ipsos heeft achttien procent van de Amerikanen boven de twaalf jaar de afgelopen maand een mp3 bestand gedownloaded. Dat komt neer op zo'n veertig miljoen gedownloade mp3's in februari van dit jaar.

Het downloaden van muziek is vooral populair onder Amerikaanse jongeren. Volgens het onderzoek heeft bijna de helft van de Amerikanen tussen de twaalf en zeventien jaar in februari een mp3-bestand van het internet gehaald. Voor de groep tussen acht en vierentwintig jaar oud is dit percentage tweeënveertig.

Bijna driekwart van de downloaders geeft aan de mp3-bestanden te zien als een test, voordat men tot aanschaf over gaat. Slechts negen procent ziet downloaden dan ook als iets verkeerds, maar zo'n twintig procent denkt wel dat downloaden negatieve gevolgen heeft voor de muziekartiesten.

WebWereld