Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 1.5
Opslag MB
Scherm3,1" (186 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Motorola BACKFLIP 1 Foto Motorola BACKFLIP 2 Foto Motorola BACKFLIP 3

Inleiding

De Motorola BACKFLIP is Motorola's derde Android-smartphone, na de Motorola DEXT en de Motorola MILESTONE. De BACKFLIP lijkt in eerste instantie erg op de DEXT, vooral omdat ook hier Google's Android OS geintegreerd is in het MOTOBLUR-interface. Via dit interface heb je gelijk toegang tot alle sociale netwerken die je maar kan bedenken (Facebook, MySpace, Twitter, Photobucket en Picasa). Tevens wordt Google Maps met Street View ondersteund. Het grote verschil tussen de Motorola BACKFLIP en de Motorola DEXT is echter dat je op de eerste het display daadwerkelijk helemaal kan 'back flippen': je plakt dan als het ware het fysieke toetsenbord tegen de achterkant van het 3,2-inch touchscreen en je bedient het toestel alleen nog via het touchscreen. Voor sommigen is het wellicht wel een beetje onhandig vasthouden als de toetsen aan de achterkant zitten. Verder is de Motorola BACKFLIP bijzonder compleet met een 5 megapixel camera, Bluetooth, WiFi, aGPS, een uitgebreide mediaspeler, FM-radio, push e-mail, een 3,5 mm poort voor standaard headsets en een microSD-kaarslot.

Apparaat & afmetingen

De Motorola BACKFLIP is een Android-smartphone met backflip-display met een gewicht van 133 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 10,80 x 5,30 x 1,50 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 360 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 315 uur. De Motorola BACKFLIP is verkrijgbaar in de kleuren zilver en zwart.

Bel- & datafuncties

De Motorola BACKFLIP ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de BACKFLIP kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de Motorola BACKFLIP kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De BACKFLIP heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de Motorola BACKFLIP kan je zowel audio (MP3, eAAC+, WAV en WMA9) als video (MP4, H.263, H.264 en WMV9) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De Motorola BACKFLIP heeft een ingebouwde camera met een 5.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De Motorola BACKFLIP is uitgerust met een TFT kleurenscherm (265.000 kleuren). Dit scherm heeft een resolutie van 320 x 480 pixels. De Motorola BACKFLIP draait op Android 1.5. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 1.5 Cupcake is in 2009 uitgekomen en is de eerste volwaardige Android-editie. Vanaf deze editie biedt Android onder meer een verbeterde Bluetooth-support en de mogelijkheid om video's en foto's direct vanaf je Motorola BACKFLIP te uploaden naar YouTube of Picasa.

Prijzen en beoordelingen Motorola BACKFLIP

Van de Motorola BACKFLIP staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Motorola BACKFLIP is door 4bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,7. Lees in het Motorola BACKFLIP testoverzicht de testen

Specificaties Motorola BACKFLIP

Algemeen
ProductMotorola BACKFLIP
Aankondiging2010
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht133 gram
Afmetingen108,0 x 53,0 x 15,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 1.5
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
OpslagOnbekend + microSD
Scherm
Scherm3,1" (186 ppi)
Resolutie320 x 480px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB