Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows Mobile 6.1
Opslag MB
Scherm2,8"
Camera2,0 megapixel
Foto Mio Leap G50 1

Inleiding

De Mio Leap G50, voorheen bekend onder de naam Mio Lovebird, werd in juni 2008 op de Computex beurs in Taiwan geintroduceerd, tegelijkertijd met de Mio Leap K1. De Mio Leap G50 is een smartphone met touchscreen die draait op Windows Mobile 6.1 en voorzien is van de MioMap 2008-applicatie. Je kan er dus zowel makkelijk mee bellen als navigeren. Verdere specificaties zijn nog niet bekend, en ook wanneer de Leap G50 in Nederland uitkomt is nog onduidelijk.

Apparaat & afmetingen

De Mio Leap G50 is een smartphone met uitgebreide GPS-mogelijkheden met een gewicht van 119 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 5,90 x 9,80 x 1,40 centimeter. De Mio Leap G50 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De Mio Leap G50 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Leap G50 kan je relatief snel mobiel internetten dankzij de EDGE ondersteuning. EDGE wordt op dit moment in Nederland echter niet meer ondersteund. Daardoor ben je aangewezen op het veel tragere GPRS. In het buitenland is EDGE nog wel populair. Met de Mio Leap G50 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Mio Leap G50 heeft geen intern geheugen. Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Dit toestel heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets).

Multimedia

Windows Mobile biedt standaard een breed scala aan multimediafuncties. Zo kan je WMA en MP3 bestanden luisteren, en kan je WMV en MPEG video's bekijken. Met nieuwe software kan je ook andere bestandsformaten luisteren of bekijken. De Mio Leap G50 heeft een ingebouwde camera met een 2.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De Mio Leap G50 is uitgerust met een TFT kleurenscherm (65.536 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. De Mio Leap G50 draait op Windows Mobile 6.1. Met Windows Mobile 6.1 heb je een mobiel kantoor op zak. Dit besturingssysteem komt met Microsofts belangrijkste mobiele toepassingen, zoals Outlook Mobile, Live Messenger, Office Mobile.

Prijzen en beoordelingen Mio Leap G50

Van de Mio Leap G50 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Mio Leap G50 beschikbaar.

Specificaties Mio Leap G50

Algemeen
ProductMio Leap G50
Aankondiging2008
Verkoopstart2008
Design
Kleuren

Gewicht119 gram
Afmetingen59,0 x 98,0 x 14,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWindows Mobile 6.1
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 400 MHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
OpslagOnbekend + microSD
Scherm
Scherm2,8"
ResolutieOnbekend
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera2,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidEDGE
DualSIM
VerbindingUSB