Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows Mobile 6.1
Opslag MB
Scherm2,8" (143 ppi)
Camera2,0 megapixel
Foto HTC Touch Viva 1 Foto HTC Touch Viva 2 Foto HTC Touch Viva 3 Foto HTC Touch Viva 4

Inleiding

De HTC Touch Viva is een entry-level smartphone in de HTC Touch-serie voor een klantvriendelijke prijs. De HTC Touch Viva werd gelijktijdig geintroduceerd met de HTC Touch HD en de HTC Touch 3G; deze toestellen bieden ook 3G-ondersteuning, de Touch Viva niet. Niettemin is ook deze goedkopere smartphone nog altijd zeer compleet met Windows Mobile 6.1, 2 megapixel camera, GPS, Bluetooth en WiFi. De HTC Touch Viva is niet in Nederland verkrijgbaar.

Apparaat & afmetingen

De HTC Touch Viva is een entry-level smartphone met een gewicht van 110 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 10,50 x 5,90 x 1,60 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 480 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 270 uur. De HTC Touch Viva is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De HTC Touch Viva ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Touch Viva kan je relatief snel mobiel internetten dankzij de EDGE ondersteuning. EDGE wordt op dit moment in Nederland echter niet meer ondersteund. Daardoor ben je aangewezen op het veel tragere GPRS. In het buitenland is EDGE nog wel populair. Met de HTC Touch Viva kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC Touch Viva heeft 256 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Dit toestel heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Windows Mobile biedt standaard een breed scala aan multimediafuncties. Zo kan je WMA en MP3 bestanden luisteren, en kan je WMV en MPEG video's bekijken. Met nieuwe software kan je ook andere bestandsformaten luisteren of bekijken. De HTC Touch Viva heeft een ingebouwde camera met een 2.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De HTC Touch Viva is uitgerust met een TFT kleurenscherm (655.536 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 320 pixels. De HTC Touch Viva draait op Windows Mobile 6.1. Met Windows Mobile 6.1 heb je een mobiel kantoor op zak. Dit besturingssysteem komt met Microsofts belangrijkste mobiele toepassingen, zoals Outlook Mobile, Live Messenger, Office Mobile.

Prijzen en beoordelingen HTC Touch Viva

Van de HTC Touch Viva staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de HTC Touch Viva beschikbaar.

Specificaties HTC Touch Viva

Algemeen
ProductHTC Touch Viva
Aankondiging2008
Verkoopstart2008
Design
Kleuren

Gewicht110 gram
Afmetingen105,0 x 59,0 x 16,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWindows Mobile 6.1
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag256 MB + microSD
Scherm
Scherm2,8" (143 ppi)
Resolutie240 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera2,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidEDGE
DualSIM
VerbindingUSB