Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.3
Opslag MB
Scherm2,6" (222 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto HTC ChaCha 1 Foto HTC ChaCha 2 Foto HTC ChaCha 3

Inleiding

De HTC ChaCha is ontworpen om eenvoudig in contact te blijven met vrienden, ongeacht tijd en plaats. Het toestel beschikt over een 2,6-inch touchscreen, een fysiek qwerty-toetsenbord en twee camera's: een 5 megapixel camera met autofocus en LED-flits en een VGA front-facing camera waarmee je kan videochatten. Net als de gelijktijdig aangekondigde HTC Salsa (die alleen een 3,4-inch toucshcreen heeft) is de ChaCha een "Facebook Phone". Het toestel draait op Android 2.3.3 en heeft een speciale Facebook-button. Deze geeft direct toegang tot veelgebruikte Facebook-functies. De button biedt, afhankelijk van de gebruikssituatie, verschillende opties en licht automatisch op als er een mogelijkheid is om content te delen of een update te doen. Zo kun je je status updaten, een foto uploaden, artikelen delen en inchecken op een locatie en meer. Ook kun je via de button je Facebook-vrienden laten weten naar welke muziek je luistert en de track direct delen. De HTC ChaCha volledig te personaliseren met de nieuwe Facebook widgets. Met Facebook Chat en Messages is het eenvoudig contact te houden met vrienden. Daarnaast worden Facebook-berichten en conversaties geÔntegreerd en verschijnen deze daarmee automatisch in de berichten en e-mail inbox, naast de gebruikelijke conversaties. Verder is de HTC ChaCha onder meer voorzien van WiFi, 3G/HSDPA, FM-radio, aGPS en de HTC Sense-interface.

Apparaat & afmetingen

De HTC ChaCha is een Facebook-phone met een gewicht van 120 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 11,40 x 6,50 x 1,10 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 420 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 660 uur. De HTC ChaCha is enkel verkrijgbaar in de kleur wit.

Bel- & datafuncties

De HTC ChaCha ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de ChaCha kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de HTC ChaCha kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC ChaCha heeft 512 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De ChaCha heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de HTC ChaCha kan je zowel audio (P3, AAC+, WAV en WMA) als video (MP4 en H.264) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De ChaCha is voorzien van een ingebouwde FM radio en een voicerecorder. De HTC ChaCha heeft een ingebouwde camera met een 5.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de telefoon vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De HTC ChaCha is uitgerust met een TFT kleurenscherm (265.000 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor telefoons. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 320 x 480 pixels. De HTC ChaCha draait op Android 2.3. Android is Google's mobiele besturingssysteem. Android 2.3 Gingerbread is de eerste editie met ondersteuning van one-touch woordselectie en copy/paste, waarmee het kopieren en plakken van woorden is vereenvoudigd. Tevens is Gingerbread de eerste versie met ingebouwde VoIP-ondersteuning, waardoor je geen applicaties van derde partijen meer nodig hebt om mee te videochatten. Ook nieuw vanaf versie 2.3 is NFC-ondersteuning, een techniek waarmee je met je mobieltje kan betalen. Voor Android 2.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Prijzen en beoordelingen HTC ChaCha

Van de HTC ChaCha staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC ChaCha is door 6bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het HTC ChaCha testoverzicht de testen

Specificaties HTC ChaCha

Algemeen
ProductHTC ChaCha
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht120 gram
Afmetingen114,0 x 65,0 x 11,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.250 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.3
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 600 MHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag512 MB + microSD
Scherm
Scherm2,6" (222 ppi)
Resolutie320 x 480px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB