Interessant:

Dell Inspiron Mini 9 review


Grote foto
Gearchiveerd
Foto Dell Inspiron Mini 9 1 Foto Dell Inspiron Mini 9 2 Foto Dell Inspiron Mini 9 3 Foto Dell Inspiron Mini 9 4 Foto Dell Inspiron Mini 9 5

Inleiding

De Dell Inspiron Mini 9 is Dell's eerste stap op het gebied van mini-laptops of netbooks. Je neemt de erg fraai ogende Inspiron Mini 9 makkelijk mee op reis dankzij het compacte formaat en het lichte gewicht. Omdat de Inspiron Mini 9 draait op Windows XP Home is deze mini-laptop ook zeer geschikt voor dagelijks gebruik. Je zit met de Dell Inspiron Mini 9 binnen de korste keren zo (draadloos) op internet dankzij de ondersteuning van WiFi. De aanwezigheid van Bluetooth en een 16 GB harddisk complementeren het plaatje en maken van de Dell Inspiron Mini 9 een erg complete mini-laptop, die ook geschikt is voor zakelijke gebruikers. Dell voert ook de Inspiron Mini 10, een iets groter model met een 10 inch display, en de Inspiron Mini 12 (12 inch). >>> Lees ook de test waarin PortableGear de Vodafone Dell Inspiron Mini 9 vergelijkt met de Asus Eee PC 900.

Apparaat & afmetingen

De Dell Inspiron Mini 9 is een mini-laptop of netbook met een gewicht van 1 kilogram. De afmetingen van de netbook zijn 27,20 x 23,20 x 3,20 centimeter. De Dell Inspiron Mini 9 is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

Hardware

De Dell Inspiron Mini 9 draait op een 2 GHz Intel Atom processor en heeft een intern geheugen van 16 GB. Het DDR2 SDRAM werkgeheugen bedraagt 533 MB. De maximale resolutie van het 8,9\" scherm is 1024 x 600 pixels. Het scherm wordt aangestuurd door een Intel GMA 950 grafische chip. Met de ingebouwde webcam kan je de Inspiron Mini 9 ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

In totaal staan er 3 USB poorten tot je beschikking. Op deze poorten kan je bijvoorbeeld een extra muis, groter toetsenbord of printer aansluiten. Verder bezit de Inspiron Mini 9 in- en uitgangen voor internet, audio en VGA. Het is dus mogelijk een extern scherm op de Dell aan te sluiten. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon is ook mogelijk. De Dell Inspiron Mini 9 kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi.

Software

De Dell Inspiron Mini 9 draait op Windows XP. Windows XP kwam in 2001 op de markt en is een van de meest gebruikte besturingssystemen van Microsoft. XP werd in 2005 officieel opgevolgd door Windows Vista. De Dell Inspiron Mini 9 met XP wordt geleverd met Open Office XP (Word, Excel en PowerPoint).

Prijzen en beoordelingen Dell Inspiron Mini 9

Van de Dell Inspiron Mini 9 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Dell Inspiron Mini 9 is door 6bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,4. Lees in het Dell Inspiron Mini 9 testoverzicht de testen

Specificaties Dell Inspiron Mini 9

Algemeen
ProductDell Inspiron Mini 9
Aankondiging2008
Verkoopstart2009
Design
Kleuren

Gewicht1035 gram
Afmetingen272,0 x 232,0 x 32,0 mm