Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie12,1 megapixel
Zoom5x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Canon PowerShot N100 1 Foto Canon PowerShot N100 2 Foto Canon PowerShot N100 3 Foto Canon PowerShot N100 4 Foto Canon PowerShot N100 5

Inleiding

De Canon Powershot N100 wordt door Canon een 'volledig nieuwe conceptcamera' genoemd, maar verschijnt wel gewoon op de markt. Wat direct opvalt aan de PowerShot N100 is het grote kantelbare touchscreen, waardoor je vanuit vele hoeken prachtige foto's kan maken. Wat daarnaast opvalt is dat de PowerShot N100 zowel een camera heeft aan de voorkant als aan de achterkant. Zo kan je bij het maken van een foto je eigen gezichtsuitdrukking vastleggen om het complete verhaal te vertellen. De Canon Powershot N100 is voorzien van de krachtige DIGIC 6-processor en een 12,1-megapixel CMOS-sensor. Met de 24mm groothoek en de vijfvoudige optische zoom leg je zowel vergezichten als close-ups vast. Canon's toonaangevende Optical Image Stabilizer en Intelligent IS-technologie zorgen er bovendien voor dat beelden duidelijk en scherp zijn. Dankzij Canon's Smart Auto-technologie zien je foto's er prima uit. Deze technologie bepaalt automatisch de beste instellingen uit 58 (!) verschillende scenes om de perfecte foto te maken – van zonsondergangen tot glimlachende baby's. En dankzij Canon's Hybrid Auto-functie hoeft je nooit meer een moment te missen. Deze functie legt vier seconden aan moviebeelden vast voor je op de ontspanknop drukt om een digitale foto te maken. De PowerShot N100 combineert de Hybrid Auto- en Dual Capture-functionaliteit op een intelligente manier om je gezichtsuitdrukkingen achter de camera twee seconden voor en na het maken van de digitale foto vast te leggen. Aan het eind van de dag worden de clips samengevoegd tot een film, die het verhaal achter de scenes vertelt. De ingebouwde WiFi van de PowerShot N100 zorgt voor ongekende connectiviteit. Zo kan je foto's en videos direct uploaden naar sociale netwerken. Ook leg je gemakkelijk een verbinding met je smartphone. NFC voor nog gemakkelijker te leggen verbindingen wordt ook ondersteund. Handig is de CameraWindow-app. Hiermee kan je de PowerShot N100 direct via het scherm van je smartphone op afstand bedienen. Zo kan je de meest gebruikte functies van je camera, zoals zoom, flitser, ontspanknop en ook de zelfontspanner gemakkelijk regelen met je telefoon – ideaal als je ook op de groepsfoto wilt staan of als je tijdens het vastleggen van natuurbeelden niet wilt opvallen.

Apparaat & afmetingen

De Canon PowerShot N100 is een digitale camera met een gewicht van 289 gram. De afmetingen van de camera zijn 10,5 x 6,8 x 3,6 centimeter. De Canon PowerShot N100 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Resolutie en lens

De PowerShot N100 is uitgerust met een 12,1 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 24-120 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 5,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SDHC en SDXC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van microUSB overzetten van en naar je PC. Deze Canon heeft verder nog WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting.

Scherm

Op het grote 3,0\"-TFT-scherm kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is aanraakgevoelig, wat de eenvoud van bedienen ten goede komt.

Prijzen en beoordelingen Canon PowerShot N100

Van de Canon PowerShot N100 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Canon PowerShot N100 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het Canon PowerShot N100 testoverzicht de test

Specificaties Canon PowerShot N100

Algemeen
ProductCanon PowerShot N100
Aankondiging2014
Verkoopstart2014
Design
Kleuren

Gewicht289 gram
Afmetingen105,0 x 68,0 x 36,0 mm
SubtypeOnbekend
Waterdicht
Camera
Resolutie12,1 megapixel
Zoomrange24-120 mm
Zoom5x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 30 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingmicroUSB