Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie10,0 megapixel
Zoom4x
Scherm2,5"
WiFi
Foto Canon PowerShot E1 1 Foto Canon PowerShot E1 2 Foto Canon PowerShot E1 3 Foto Canon PowerShot E1 4 Foto Canon PowerShot E1 5 Foto Canon PowerShot E1 6

Inleiding

De Canon PowerShot E1 met 10 megapixel camera en 4x optische zoom combineert veelzijdig fotoplezier met een unieke styling. Met functies als gezichtsdetectietechnologie en de gebruiksvriendelijke Easy-modus kun je elk moment moeiteloos en fraai vastleggen. De Canon PowerShot E1 beschikt over gezichtsdetectie en rode-ogen-correctie, zodat je er ook mooie portretten mee maakt. Speciale kleureffecten, zoals zwart-wit, kunnen in 17 verschillende modi zowel tijdens het nemen als weergeven van foto's worden toegepast. De Canon PowerShot E1 beschikt verder over een 2,5" inch display en optische zoeker; een complete stijlvolle fashion camera dus. De Canon PowerShot E1 werd tegelijkertijd geintroduceerd met de Canon PowerShot A1000 IS en de Canon PowerShot A2000 IS.

Apparaat & afmetingen

De Canon PowerShot E1 is een stijlvolle fashion-camera met een gewicht van 160 gram. De afmetingen van de camera zijn 10,10 x 6,40 x 3,10 centimeter. De Canon PowerShot E1 is verkrijgbaar in de kleuren , en .

Resolutie en lens

De PowerShot E1 is uitgerust met een 10,0 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 35 - 140 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Dankzij de 4,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SDHC en MMC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Deze Canon heeft verder nog een video-out aansluiting.

Scherm

Op het 2,5\"-TFT-scherm (resolutie 115 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen. Naast het scherm heb je ook de beschikking over een optische viewfinder, voor situaties waar het scherm niet of niet goed zichtbaar is.

Prijzen en beoordelingen Canon PowerShot E1

Van de Canon PowerShot E1 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Canon PowerShot E1 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het Canon PowerShot E1 testoverzicht de test

Specificaties Canon PowerShot E1

Algemeen
ProductCanon PowerShot E1
Aankondiging2008
Verkoopstart2008
Design
Kleuren

Gewicht160 gram
Afmetingen101,0 x 64,0 x 31,0 mm
SubtypeCamera
Waterdicht
Camera
Resolutie10,0 megapixel
Zoomrange35 - 140 mm
Zoom4x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit640 x 480 (1 uur 30 fps)
Scherm
Scherm2,5"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, MMC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB