Interessant:

Denk ook eens aan sim-only

achtergrond 20 november 2017 om 13:50

Nu de toestelprijzen een all-time-high hebben bereikt gaan ook de maandelijkse kosten voor bellen weer omhoog. Dat is niet nodig als je kiest voor een Sim Only. In dit artikel zetten we de voor- en nadelen van Sim Only op een rij.

Een Sim Only (zoals bijvoorbeeld van onze partner Simyo) is een simkaart zonder telefoon. Ongeveer de helft van de verkochte abonnementen is een Sim Only abonnement. Het voordeel van een Sim Only is dat je de kosten van de telefoon niet hoeft te betalen. Bij een looptijd van 2 jaar en een telefoon van 600 euro, zijn de toestelkosten per maand 25 euro. Dit is grofweg wat je bespaart met een Sim Only abonnement op je maandelijkse kosten. Dan moet je natuurlijk al wel een telefoon hebben.

Sim Only aanbieders

Bijna alle operators bieden Sim Only aan. hollandsnieuwe, Tele2, Simpel, Simyo en Youfone zijn erg scherpe aanbieders. Onze partner Simyo is al twaalf keer op rij door de Consumentenbond verkozen tot beste mobiele provider. Daarnaast maakt Simyo gebruik van het KPN-netwerk. Dit betekent de beste dekking en de laagste storingsgevoeligheid. Groot voordeel van Simyo is de mogelijkheid van maand-abonnementen. Hierdoor ben je super flexibel, indien je belgedrag opeens verandert.

Langer doen met je telefoon

De laatste jaren zijn de ontwikkelingen bij mobiele telefoons erg voorspelbaar. Elke nieuwe smartphone-versie heeft een snellere processor, een scherper scherm en een betere camera. Feit is wel dat de toestellen van de afgelopen jaren ook al goede processoren, schermen en camera's hadden. Je kan rustig 3 of 4 jaar met een high-end telefoon doen, zonder dat je al te veel mist. Als je de telefoon een paar keer flink laat vallen ben je natuurlijk de sigaar, maar dat ben je ook bij een abonnement.

Goedkoper toestel aanschaffen

Je zou ook kunnen overwegen om van het high-end segment naar een lager segment over te stappen. Als je de telefoon alleen gebruikt voor foto's, WhatsApp, CandyCrush, bellen en mobiel internet dan kan je prima met een midrange toestel, zoals de Motorola G5, uit de voeten. Ook deze telefoon kan jaren mee. Dit toestel met een verkoopprijs in november 2017 van slechts 175 euro is perfect in combinatie met een Sim Only abonnement.

portablegear.nl