Interessant:

Galaxy S2 versus iPhone 4: displays

achtergrond 14 februari 2011 om 12:35

PortableGear vergelijkt het nieuwe Super AMOLED Plus display van de Samsung Galaxy S2 met het Retina-display van de iPhone 4 en het Super AMOLED display van de Samsung Galaxy S. Voor de liefhebbers!

De schermtechnologie staat niet stil. Vorig jaar verraste Samsung pers en publiek met het eerste Super AMOLED scherm op de Samsung Wave. Dit heldere en scherpe schermtype was ook terug te zien op bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S. Apple introduceerde met de iPhone 4 het scherpe Retina display. Wat minder helder dan Super AMOLED, maar wel weer bijzonder scherp.

Vandaag zet Samsung, dat als grootste schermfabrikant ter wereld een naam heeft hoog te houden, een volgende stap in de schermevolutie met de Super AMOLED Plus technologie.

De Super AMOLED Plus technologie heeft een betere color gamut, contrast ratio en edge sharpness, oftewel scherper, helderder en betere kleuren. Belangrijker is dat de kijkhoek nu nog groter is dan op voorgaande schermen en dat het scherm buiten ook beter af te lezen is zonder dat dit ten koste gaat van het (electrische) verbruik.

PortableGear maakte bovenstaande korte impressie en constateerde dat het Super AMOLED Plus scherm beduidend beter presteert dan het 'reguliere' Super AMOLED en dan het concurrerende Retina display. De iPhone 4 bleek bovendien fors zwaarder dan de Samsung Galaxy S2.

portablegear.nl