Interessant:

Navigatiegames in Nederland

achtergrond 1 januari 2007 om 08:00

Telefoons met ingebouwde gps en mobiel internet zijn ideaal voor spannende reallife games. PortableGear laat je de werking van de eerste Nederlandse gps-game 'The Target' zien.

Inleiding

Nu de grafische mogelijkheden van mobiele telefoons steeds beter worden Ún ook navigatiemogelijkheden steeds meer gemeengoed worden komen ook de eerste mobiele outdoor navigatiegames van de grond. Gewapend met een mobiele telefoon met ingebouwde (Nokia 6110 navigator, Nokia N95, Mio A501 of Mio A701) of gekoppelde navigatie speel je een videospel met de 'echte wereld' als decor. Het Belgische La Mosca biedt als een van de eerste bedrijven zo'n outdoor game aan in Nederland en BelgiŰ. PortableGear zet de werking en de kosten voor je op een rij. Goede jacht!

Verhaal

The target is een uniek en spannend achtervolgingsspel. In The Target vechten 'gangsters' en 'politiemannen' een bloedstollende strijd. Een ontsnapte gangster terroriseert de stad en probeert binnen no-time 1 miljoen euro bij elkaar te verdienen. De taak van de politie is natuurlijk om de gangster te stoppen. Om zijn misdaden te kunnen plegen heeft de gangster virtuele voorwerpen nodig, zoals messen, ladders, explosieven en noem maar op. Deze voorwerpen liggen verspreid over de stad en zijn met behulp van de telefoon met navigatie op te sporen. Elke keer als een gangster echter een voorwerp steelt, of - erger - een misdaad pleegt krijgt de politie de locatie door waar de gangster zich op dat moment bevindt. Daarnaast krijgt de politie standaard elke 6 minuten een update door van de locatie van de gangster. De gangster laat hierdoor een steeds langer wordend virtueel spoor achter in de stad. Om het spel eerlijk te maken, krijgt de gangster ook elke 6 minuten te zien waar de agenten zich bevinden.

Werking

De continue locatie-updates zorgen voor een spannend kat-en-muis spel. Deze updates krijg je te zien op het scherm van je smartphone. Op het schermpje zie je een kaart van het ongeveer 1 vierkante kilometer grootte speelveld. Zodra de politie in de buurt komt van de gangster begint de mobiele telefoon te piepen en kan er geprobeerd worden elkaar uit te schakelen. De politie beschikt per team over drie kogels. De gangster heeft echter drie verdedigingsmiddelen, namelijk een kogelvrij vest, een stoorzender (om ongezien weg te komen) en een mijn om het andere team op te blazen. Door het gevoel van jagen en gejaagd worden geeft het spel een sensatie die vergelijkbaar is met paintballen of lasergamen, alleen dan met een duur van 2 uur! The Target is op dit moment beschikbaar in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Den-Haag. Het spel kost rond de 80 euro voor een groep van 12 personen inclusief alles. Kijk voor meer informatie op de site van ontwikkelaar en exploitant La Mosca.

portablegear.nl