Einde Microsoft KIN-serie alweer in zicht

Het einde van de Microsoft KIN-telefoons, die pas afgelopen april zijn aangekondigd, is alweer in het zicht: de toestellen komen in elk geval niet deze herfst naar Europa.

Dat heeft Microsoft zelf bekendgemaakt. Het bedrijf laat weten dat "de KIN-telefoons niet naar Europa te brengen, om zich volledig op Windows Phone 7 te kunnen concentreren". Daarbij laat Microsoft weten dat het KIN-team wordt samengevoegd met het Windows Phone 7-team om "waardevolle ideeen en technologieen van KIN in de toekomst in Windows Phone releases te kunnen incorporeren". De KIN-telefoons (de Microsoft Kin One en de Microsoft Kin Two) blijven nog wel te koop bij Verizon in de Verenigde Staten.

De Microsoft KIN-telefoons, die pas afgelopen april werden aangekondigd, zijn door de vakpers kritisch ontvangen. Een belangrijk commentaar is dat de beoogde doelgroep onduidelijk was. Waar iedereen aanvankelijk echte high-end smartphones verwachtte, bleken de KIN-telefoons typische messaging-telefoons voor een jonger publiek te zijn. Dat heeft bij de consumenten duidelijk verwarring veroorzaakt.

Het annuleren van de groots aangekondigde KIN-telefoons, de eerste toestellen onder de vlag van Microsoft zelf, is een behoorlijke afgang voor Microsoft. Hoewel het nieuwe Windows Phone 7-besturingssysteem onmiskenbaar een zeer belangrijk product voor Microsoft is, voelt de reden van de annulering ("alle focus op Windows Phone 7") toch aan als een drogreden.

Engadget

Gerelateerd producten

Gerelateerd nieuws

Volgend en vorig nieuwsbericht